Get Adobe Flash player

Магнезиум хлорид

Магнезиум хлорид е име за хемиски соединенија со формула MgCl2 и нејзините различни хидрати MgCl2 (H2O) х. Овие соли се типични јонски халогениди, и се мошне растворливи во вода. Хидриран магнезиум хлорид може да се екстрахира од саламура или морска вода. Магнезиум хлорид како природна минерална маса е извлечена од древното морско дно; на пример, Zechstein морското дно во северозападниот дел на Европа, во Холандија. 

Магнезиумот релативно лесно се апсорбира во кожата. Интрадермално нанесување на магнезиумот е многу ефикасен начин за да се релаксираат напрегањата во мускулите, лечење на артритис и болки во зглобовите. Тој е исто така особено корисен за долниот дел на грбот. Корисноста на магнезиумот хлоридот може подетално да се најде во книгата "Чудото Магнезиум" (The Magnesium Miracle) од д-р Каролин Дин  (www.carolyndean.com), која на многу разбирлив  начин го опишува делувањето на магнезиумот.

Магнезиумовото масло се покажа како многу делотоворно за површински кожни заболувања. Со нанесување и масирање или прскање на површината на кожата, махнезиумот многу лесно продира низ кожата и благотворно дејствува врз неа. Може да се погледне следната видео презентација: (Magnesium Oil).

Магнезиум хлорид е форма која обично се користи како рецепт за додаток во исхраната или пак како магнезиумово малсо за интрадермална употреба.

Масло од магнезиум

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тел: +38970-361-335